Digitale dreigingen zoals phishing, ransomware, spam, virussen, hacking, … zijn ondertussen dagelijkse kost geworden. Niet alleen een pijnpunt voor grote internationale multinationals, maar ook een brandend actueel thema in de KMO organisatie en VZW sector. Niet minder dan 5 miljard dreigingen worden per maand door Microsoft geblokkeerd.
‘De integratie van digitale technologieën in ons dagelijks leven en onze economieën biedt enorme opportuniteiten. Maar een wereld die aan een verschroeiend tempo digitaliseert, brengt ook nieuwe risico’s met zich mee. Het aantal gevallen van cybercriminaliteit stijgt exponentieel. Bovendien richten hackers hun vizier vaker op kleinere bedrijven, met zware gevolgen: van cybergijzeling tot industriële spionage en zelfs gesaboteerde productiesystemen.’ Dixit VLAIO – Agentschap Innoveren & Ondernemen van de Vlaamse overheid – op hun website.
Die exceptionele ontwikkelingen vragen om een compleet andere aanpak dan vroeger. Hoe zorg je er voor dat uw organisatie ten allen tijde maximaal veilig blijft én hoe waarborg je tegelijkertijd de vlotte beschikbaarheid van uw bedrijfsdata voor interne en externe medewerkers.
Veilige werkplek in 6 stappen
- breng het ICT veiligheidsbeleid van uw organisatie in kaart via security audit
- maak een strategisch ‘beleidsplan cybersecurity’ op
- kies de juiste oplossingen en betrouwbare partners
- geef al uw medwerkers de juiste opleidingen en duidelijke instructies
- creëer een backup en disaster recovery stappenplan
- zorg voor constante waakzaamheid van alle betrokken partijen.
Hoe begin ik eraan?
First things first … een security audit – is een minutieus onderzoek / inventaris door onze ervaren experts naar mogelijke beveiligingsrisico’s in uw organisatie. U krijgt zo inzicht in de kwetsbaarheden van oa gebruikers, toestellen, software & apps, data … deze feiten worden verwerkt in een advies en een actie stappenplan.
Beter beschermd voor dreigingen van buitenuit is goed … MAAR vergeet je ‘interne keuken’ ook niet op orde te brengen/houden. Krijg inzicht binnen uw organisatie rond het gebruik van data, wie kan welke data consulteren en wat zijn de afspraken rond het delen van data met externen.