NIS2: Bescherming tegen cyberaanvallen
Dit betekent dat je maatregelen neemt om je computer, netwerk, data en online accounts te beschermen tegen hackers, virussen, malware en andere bedreigingen die van het internet kunnen komen.
Service protection policies & processes
Service protection policies & processes draaien om het opstellen van duidelijke richtlijnen en procedures voor het beschermen van je diensten tegen cyberaanvallen. Het omvat het veilig ontwerpen, ontwikkelen, testen, leveren en onderhouden van diensten.
Identity & access control
Identity & access control behandelt de verificatie van gebruikersidentiteiten en het beheer van toegangsrechten. Je moet weten wie je gebruikers zijn, welke rechten en rollen ze hebben, hoe je hun toegang verleent of intrekt, en hoe je misbruik of fraude voorkomt of opspoort.
Data Security
Data gaat over hoe je de gegevens die je verzamelt, verwerkt, opslaat, deelt, of verwijdert, beveiligt tegen ongeautoriseerde of ongewenste toegang, wijziging, verlies, of lekken. Je moet weten welke gegevens je hebt, waar ze zijn, hoe ze geclassificeerd zijn, hoe lang je ze bewaart, en hoe je ze versleutelt of anonimiseert.
System Security
System Security gaat over de systemen die je gebruikt voor het leveren van je diensten, zoals servers, databases, applicaties, of websites. En hoe je die beveiligt tegen aanvallen van buitenaf of binnenuit. Je moet weten hoe je je systemen configureert, patcht, scant, monitort, en isoleert om ze te beschermen tegen malware, hackers, of andere bedreigingen.
Resilient networks & systems
Resilient networks & systems gaat over netwerken en systemen die bestand zijn tegen aanvallen of storingen en snel kunnen herstellen.
Ze kunnen zich snel herstellen en hun werking voortzetten, zelfs als er iets misgaat. Een voorbeeld van een resilient network is een netwerk dat meerdere routes heeft om gegevens te verzenden, zodat als één route wordt geblokkeerd, er een andere beschikbaar is.
User awareness training
User awareness training zorgt ervoor dat personeel bewust wordt van risico’s en bedreigingen en ze veilig kunnen omgaan met computers en internet. Het doel is om gebruikers bewust te maken van de risico’s en bedreigingen die er zijn, en hoe ze die kunnen voorkomen of verminderen.
Wist je dat je als bedrijfsleider persoonlijk aansprakelijk kan zijn als er iets fout loopt met je cyberbeveiliging? We bespreken daarom graag met jou de impact van de NIS2-regelgeving en hoe je best maatregelen neemt om de cybersecurity van je organisatie te waarborgen. Als je meer wilt weten over NIS2 en hoe je jouw bedrijf kan beveiligen, bekijk dan onze cybersecurity pagina of ontdek hoe de Security Six Scan de gaten in jouw beveiliging blootlegt.
Ons Cybersecurity-team
staat voor je klaar!
ESC is een Microsoft Certified partner en heeft een team van ervaren businessconsultants, engineers en security experten die je graag van a tot z begeleiden. Het is ons doel om jouw beveiligingstraject zo vlot mogelijk te laten verlopen.
Nick Lievens
Sales Consultant Cybersecurity
📞 +32 (0)9 329 93 06
Meer weten over NIS2? Check deze video’s!
NIS2-richtlijnen: Wat je moeten weten voor betere cybersecurity in de EU
Met de inwerktreding van de NIS2-richtlijn op 18/10/2023, worden organisaties in de EU geconfronteerd met strengere eisen op het gebied…
Alles wat je moet weten over de NIS2-regelgeving
De NIS2-regelgeving is bedoeld om de IT-beveiliging van essentiële diensten zoals energie, transport, gezondheid, ... in de EU te verhogen.
▶ Wat is NIS2?
NIS2 is de nieuwe Europese richtlijn voor de beveiliging van netwerk- en informatiesystemen in de EU.