Groep Tack overkoepelt een aantal bedrijven gespecialiseerd in tankcleaning, repair en aanverwante activiteiten. De groep rolde overkoepelend Dynamics NAV uit om efficiënter en uniformer te werken zonder op flexibiliteit per vestiging in te boeten. Een grote pijler in de ERP-implementatie was het centraliseren van gedeelde informatie (masterdata) over de 7 vestigingen en verschillende bedrijven.
Masterdata centraliseren in ERP
Informatie zoals klantenlijsten, productinfo, contactpersonen en bijvoorbeeld leveranciersinfo is voor alle leden van Groep Tack gelijk. Toch werd deze info in het verleden per bedrijf bijgehouden wat voor heel wat dubbel werk zorgde.
In de nieuwe implementatie van Dynamics NAV werd gekozen om binnen het ERP-pakket een centrale datalaag te ontwikkelen voor gedeelde informatie. Op deze manier moeten producten bijvoorbeeld maar 1 keer worden aangemaakt. Groep Tack stelde ook een databeheerder aan, enkel hij kan in deze centrale databank werken. Zo is men zeker dat alles op de juiste manier wordt ingegeven en dat de data kwalitatief is.
Dat is zeer belangrijk want deze info wordt gebruikt in de hele groep en bovendien in een risicovolle omgevingen waar bijvoorbeeld met chemische producten wordt gereinigd. De cleaners kunnen er nu op vertrouwen dat de reinigingsinfo en procedures correct en veilig zijn voor de opdracht die ze moeten uitvoeren.
Wetgeving
Bovendien zal de wetgeving op dergelijke cleaning-activiteiten alleen nog maar verstrengen waardoor uniformiteit een absolute noodzaak wordt. De business van de groep wordt ook steeds complexer met reinigingsprocedures die rekening houden met het product dat de tank die men moet reinigen vervoerde, de eisen van de laadplaats, losplaats en die van de transporteur zelf. Al deze informatie centraal bewaren betekent een grote meerwaarde.
Op 24 september zal Nick Vandekerckhove van Groep Tack samen met nog 2 andere managers zijn ERP-ervaringen delen op het event ‘ERP Heerlijk Rechtuit’ bij Microsoft.