De vraag naar e-labels, elektronische schaplabels die je vanuit je ERP programma kan updaten, stijgt. En dat blijft nog wel even zo. Johnson Lee, president van E-Ink Holdings, een bedrijf dat onder andere e-readers produceert voor Amazon, spreekt zelfs van een ‘boom.’
En dat is goed nieuws, want elk bedrijf dat met schaplabels werkt weet hoe lastig het is die te updaten. Elke prijswijziging en elke korting betekent nieuwe labels opstellen, afdrukken en plaatsten.
Nu zowel de B2B als de B2C sector de voordelen van e-labels (of Electronic Shelf Labels – ESL) inziet, maakt de sector gouden tijden mee.
Volgens Lee zal de verkoop van materiaal voor elektronische schaplabels door zijn bedrijf die van e-readers dit jaar overstijgen. Dat leidt ook tot allerlei innovaties in de sector, zoals energiebesparende schaplabels. En daarin staat hij niet alleen. De inkomsten uit de verkoop van digitale schaplabels in 2019 worden op 2 miljard dollar geschat.
Koppelen met je ERP-programma
E-labels, gekoppeld met een ERP-systeem, brengen duidelijke voordelen met zich mee:
Prijswijzigingen moeten maar éénmaal in je ERP-programma ingevoerd worden.
Met een paar kliks stuur je die door naar al (of een paar) van je schaplabels. Onmisbaar voor bedrijven die vaak met prijswijzigingen werken.
Milieubewust
De schaplabels hebben een ultralaag energieverbruik en je verspilt geen papier en inkt.
Fouten vermijden
De schaplabels zijn verbonden met je ERP-programma, dus prijzen worden gecontroleerd en helder weergegeven.
En gemakkelijk, natuurlijk. Microsoft Dynamics 365 Business Central (de opvolger van Microsoft Dynamics NAV / Navision) beheert al je prijzen centraal. Dat zorgt voor gemak en uiteindelijk klanttevredenheid, want je vermijdt discussies en beperkt inkomstenverlies.
Onze consultant Jany Schamelhout kan je meer vertellen over de mogelijkheden van digitale schaplabels in jouw sector.
Meer informatie over Microsoft Dynamics 365 Business Central vind je op onze kennis-pagina, mét link naar de Business Central-trial, zodat je het programma zelf kan uitproberen.
Bron: Digitimes en ABI Research